Hasznos tudnivalók

 

„Nem vagyok olyan gazdag, hogy megengedhessem magamnak az olcsót”

Miért ne hívjon tűzoltót?

Ha égne háza, akkor is mást hívna? Sajnos a tűzoltók munkájuk során rengeteg káresettel találkoznak, de ezek megoldása legtöbbször nem összeegyeztethető a fák, vagy környezetük megóvásával. Technikailag nincsenek felkészülve speciális fák kivágására. Az okozható kár mértéke többszöröse lehet a fa vagy a munka értékének.

 

Kosaras autó vagy Faápoló?

Sokszor hallom ezt a kérdést. A kosaras cégek legtöbbje sajnos nem rendelkezik fafaj, vagy fa biológiai ismeretekkel. A kosaras autó bérleti díja és kiszállása drágítja a munkát. Nagyon sok helyre nem fér oda a gép, az eggyel nagyobb méret pedig borsos áron dolgozik. Ajánlom figyelmükbe a közterületi fakivágásokat, és a villanyvezetékek alatti csonkolást referenciának.

 

Miért ne a szomszéd „Béla bácsi” vágja ki?

Ön, mint munkaadó felelősséggel tartózik a munkavállaló épségéért, egészségéért, így egy esetleges baleset miatt Ön felelősségre vonható! Továbbá a szakmai tudás hiánya miatt abbahagyott fa kivágása sok esetben drágább és bonyolultabb lesz, mintha szakembert hívott volna.  Felelősségbiztosítás hiányában a kárt önerőből kell megtéríteni.

 

Miért ne álljon neki Ön házilag?

Mert felszerelés nélkül, létrán állva motorfűrésszel a kézben veszélyes, és amennyi időt Ön eltölt, addig egy szakember valószínűleg kétszer végez. Nem beszélve arról, hogy ha kárt okoz, akkor bosszús lesz, ha megsérül, akkor kiesik a munkájából. Vagy súlyos esetben egy életen át végig kíséri.